fbpx
Bemer terápia: Átfogó útmutató (7 legfontosabb tudnivaló)
Minden fontos tudnivalót megtalálsz a Bemer terápiáról ebben a cikkben. Megtudhatod, hogy mi az a Bemer terápia, hogyan működik, és miben segít.

Minden fontos tudnivalót megtalálsz a Bemer terápiáról ebben a cikkben. Megtudhatod, hogy mi az a Bemer terápia, hogyan működik, és miben segít.

1. Mi az a Bemer terápia?

A Bemer (bio-elektromágneses energia szabályozás) terápia egy olyan technológiai forma, amelyet bebizonyítottak, hogy támogatja a legkisebb erek mikrokeringését nem invazív módon. A Bemer technológia eszközei teljes test matracot használnak, amelyek terápiás alacsony szintű pulzáló elektromágneses teret adnak át a vérkeringés fokozása érdekében. Ez a típusú terápia teljesen biztonságos, mivel ismert mellékhatások vagy fájdalom nélkül használható.

A Bemer technológiát több mint 15 éve használják Európában, és most már az FDA (amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) által is jóváhagyott I. osztályú orvostechnikai eszközként szerepel.

Miért hívják BEMER-nek?

A BEMER a Bio-Elektro-Mágneses-Energetikus-Szabályozás rövidítése.

A BEMER tudomány mögötti legmagasabb megerősítés a NASA-val végzett közös munka. Őket választották együttműködő partnerként a következő generációs űrruhák fejlesztéséhez, amely lehetővé teszi a Bemer technológia beillesztését az emberi űrutazásba.

A BEMER a Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Szabályozás rövidítése. A BEMER készülékek pulzált elektromágneses mezőt (PEMF) használnak egy szabadalmaztatott biológiai ritmusban meghatározott terápiás jel szállításához.

A BEMER terápia támogatja a szervezet gyógyító képességét, és stimulálással segíti az életkor vagy betegség miatt károsodott mikrokeringést. Egy „egészséges” szervezetben, ahol minden működik, a BEMER terápia képes stimulálni a vérkeringést, de nem tudja túlstimulálni, ezáltal pedig megerősítheti a szervezet szabályozó mechanizmusait és hosszabb ideig megőrizheti az egészségét.
Egy „beteg” szervezetben a BEMER terápia stimulálja a mikrokeringést, és ezáltal a vérkeringést valamint a sejtek ellátását és salakanyag mentesítését, hogy ismét jól működhessenek.

A BEMER készülékek egy enyhén pulzáló, különleges többdimenziós jelkonfiguráció által keltett elektromágneses mezőjükkel alkalmasak a szervezetekben lévő kis és hajszálerek vazomotorikus mozgásának (ritmusos összehúzódás) stimulálására. A fizikai érterápia működési mechanizmusa egy speciális, szabadalmaztatott és többdimenziós jelkonfiguráció (a BEMER-specifikus jel) átviteléből áll. Ezt a speciális jelet egy elektromágneses mező juttatja el a szervezetbe. Tehát a „hatóanyag” a BEMER-jel, nem pedig az elektromágneses mező.

2. Miben segít a Bemer terápia?

Az emberi test egy összetett rendszer, amely akkor működik a legjobban, ha mindene együtt dolgozik. A testünkben lévő szervektől azokig a sejtekig, amik a szívünktől a legmesszebb vannak, minden résznek szüksége van táplálékra, hogy az energiát adja a sejteknek, és szüksége van a saját egyedi kommunikációs hálózatára, hogy minden sejt egészséges maradjon és elvégezhesse a rá jellemző feladatokat. Ez a kommunikáció meglepő módon az elektromosságon alapul. A Bemer egy olyan kezelés, ami használja a testünk által is használt kis elektromos jeleket. Ez egy rövid és kellemes kezelés, ami hosszú távon is sok jót tesz a testünknek.

A Bemer kutatásai azt mutatják, hogy az alábbi 6 területen segíthet a Bemer terápia:

1. Mikrokeringés javítása:A Bemer segít a mikrokeringés javításában, ami segít abban, hogy a tápanyagok és az oxigén könnyebben juthassanak el a szervekhez és szövetekhez, valamint hogy a test salakanyagai könnyebben távozzanak.
2. Tápanyag- és oxigénellátás a testben, valamint salakanyagok eltávolítása:A Bemer segít a testnek abban, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot és oxigént kapjon, és hogy a salakanyagokat hatékonyan távolítsa el.
3. Szív- és érrendszeri funkció javítása: A Bemer terápia pozitív hatással lehet a szív- és érrendszer egészségére és működésére.
4. Fizikai erőnlét, állóképesség és energia javítása: A Bemer hozzájárulhat a fizikai teljesítmény, állóképesség, erőnlét és általános energiaszint javulásához.
5. Koncentráció, mentális éberség, stressz csökkentése és relaxáció: A Bemer segíthet a koncentráció, mentális éberség javításában, a stressz csökkentésében és a relaxáció elérésében.
6. Alváskezelés: A Bemer segíthet az alvás minőségének javításában és az alvási problémák kezelésében.
Ebben segíthet a Bemer terápia.

Mikrokeringés fokozása

A Bemer technológia azért lett létrehozva, hogy szembeszálljon az alacsony vagy rossz mikrokeringéssel, és javítsa a legkisebb erek rugalmas érfalmozgását és fokozza az anyagcserét. Tanulmányok azt mutatták, hogy napi 2 alkalommal, 8 perces Bemer terápia alkalmazása közel 30%-kal növelheti a mikrokeringést. A véráramlás növekedése segít helyreállítani a testet azzal, hogy növeli az energia szintet, ami pedig felgyorsíthatja a sejtek gyógyulási idejét.

Csökkenti az alsó hátfájdalmat

Egy 2015-ben végzett tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a Bemer terápia alkalmazása hagyományos fizioterápiás eljárásokkal kombinálva csökkentheti a krónikus alsó hátfájdalmat rövid távon, és hosszú távon is hatékony lehet. A krónikus fájdalom ismert tényezője a gyengült immunrendszernek, amely fáradtság- vagy zavart alvási tünetekhez vezethet. A Bemer technológia alkalmazása hatékony kezelési lehetőség, mivel csökkentheti a stressz, fájdalom és fáradtság szintjét, ezáltal csökkentve a további egészségproblémák kialakulásának esélyét.

Támogatja az immunrendszert

Mivel az immunrendszerünk a testünk védelmi rendszere fertőzésekkel és különféle rendellenességekkel szemben, kötelességünk annak támogatása, hogy testünk megfelelően működhessen. Az immunrendszer aktívan reagál minden stresszre, fájdalomra vagy fáradtságra, amit elszenvedünk. Ennek eredményeként bármilyen krónikus fájdalom elvonja az immunrendszerünk képességét a saját gyógyításra. A Bemer terápia növelheti a fehérvérsejtek reaktivitását a vérkeringés növekedése miatt. Ez lehetővé teszi az immunrendszer hatékony védelmét a külső egészségügyi kockázatok, például fertőzések ellen.

Gyorsított sebgyógyulás

Amikor egy szövet sérül, azt fel kell oldani és eltávolítani, hogy új szövet képződjön a helyére. Ahhoz, hogy a test hatékonyan elvégezze ezt a funkciót, a sejteknek optimálisan kell ellátva lenniük, ami csak akkor lehetséges, ha az összes érintett sejt maximális teljesítményt nyújt. Mivel a BEMER technológia optimális mikrokeringést biztosít, a sejtek teljes támogatást kapnak, ami gyorsabb gyógyulási időhöz vezet.

Az emberi mikrokeringés – Az áramlás szabályozása és azon túl

A vér az emberi test univerzális szállítási módja.  Az oxigén, a tápanyagok, a kémiai üzenetek (például hormonok)  és az immunsejtek mind a vérünkön keresztül vannak szállítva. Amikor testünk sejtjei, szövetei és szervei megfelelően tápláltak, és a metabolikus hulladékanyagokat eltávolítják, testünk egészségesebb és megfelelően működik. Sok fizikai kellemetlenség és károsodás közvetlenül kapcsolódik a csökkent keringéshez. Ez azért van, mert az egészséges véráramlás az egészség alapköve.

Hogyan segíthet nekem?

Mivel a Bemer javítja a mikrokeringést, és a testünk a vér segítségével szállítja az oxigént a szervekhez és szövetekhez, valamint eltávolítja a szervekből és szövetekből a salakanyagokat, ez támogatja az általános energiaszintet, élénkséget és a test gyógyulási képességét. A nap minden pillanatában ezek a kis kapillárisok, amelyek a keringési rendszerünk 3/4-ét alkotják, működésben vannak. Különösen a Bemer lehet nagyszerű támogatás sérülések gyógyulásában, sportteljesítményben, stresszes időszakokban valamint a relaxáció és az energiával való feltöltődés képességében.

3. Hogyan működik a Bemer terápia?

A megfelelő mikrokeringés alapvető fontosságú ahhoz, hogy elegendő oxigén és tápanyag juthasson el az egész testben. Általában a véráramlás sima és gyors a fő vénákban és artériákban, de kevésbé hatékony azoknál a kis vérereknél, amelyek az ujjakban és lábakban találhatók. Ezért előfordulhat, hogy a kezünk és lábunk hidegnek érződik, míg a testünk többi része melegnek.

A Bemer mindössze 15 perces kezeléssel aktiválja a vérerek működését és serkenti a véráramlást, eljutva a test mikroszintű területeihez. A Bemer kezelés egyszerű és pihentető: lefekszel, olvashatsz, hallgathatsz zenét vagy csak pihenhetsz.

Bemer javítja a mikrokeringést a testben – különösen a kapillárisokban és a mikrokeringésben, amelyek a test összes részén, lábakban és lábfejekben található legkisebb véredények, és az összes keringési rendszer 75 százalékát teszik ki.

Egy tipikus BEMER kezelés mindössze napi 2x 8 percig tart, és ennek hatása 24 órán át fennmarad.

4. Milyen előnyei vannak a Bemer terápiának?

Bár a Bemer terápia rövid ideig tart, az előnyei hosszan tartóak. A javult véráramlás, még rövid időre is, számos előnyt kínál a felépülés, a fizikai erőnlét és a vitalitás szempontjából. Ez azért van, mert a vér simán áramlik, az oxigén és tápanyagok lendülettel jutnak el a sejtekhez, és a sejtekből származó hulladék könnyedén kiürül.

A Bemer terápia hozzájárul:

 1. Természetes méregtelenítés.
 2. Javított vérkeringés és mikrokeringés: A Bemer serkenti a véráramlást a test kisebb véredényeiben, javítva a tápanyag- és oxigénszállítást a sejtekhez.
 3. Gyorsabb regeneráció: A fokozott vérkeringés segíthet a test gyorsabb regenerációjában, így csökkentheti a helyreállási időt sérülések vagy intenzív edzések után.
 4. Fájdalomcsillapítás: A kezelés segíthet enyhíteni a fájdalmat, például az izom- és ízületi fájdalmakat, valamint segíthet csökkenteni a gyulladást.
 5. Általános vitalitás: A javult vérkeringés és a tápanyagellátás elősegíti az egész test vitalitását és jóllétét.
 6. Energia, állóképesség, erő és keringés javulása
 7. Tápanyagok jobb felszívódása
 8. Sejtes méregtelenítés és regeneráció
 9. Javult szív- és érrendszeri működés
 10. Jobb koncentráció, mentális éberség, stressz csökkentés
 11. Izomlazítás

5. Hogyan hat a Bemer terápia a sportteljesítményre?

Az atlétáknak és azoknak, akik szeretnek sportolni, a Bemer terápia segíthet a testi és szellemi fejlődésben. A sportteljesítményre gyakorolt ​​előnyöket világszerte elismerik. A terápiát gyakran alkalmaznak a fitneszprogramjaikban Shaquille O’Neal, Terrell Owens, Lance Armstrong, Muhammad Ali és Roger Moore. Denise Korenek, a kétszeres Guinness Világrekord-tulajdonos, elmondása szerint a Bemer az ő mindennapi felkészülésének szerves része, míg a 7-szeres kerékpározó világbajnok Rebecca Rusch is beszámolt a BEMER terápia okozta előnyökről.

A sportteljesítményben így segít a Bemer terápia:

 • Izomfejlesztés
 • Gyorsabb regeneráció a sport után
 • Jobb izomteljesítmény
 • Izomnövekedés elősegítése
 • Erőnövekedés javítása a testmozgással
 • Méregtelenítés

A BEMER terápia nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik, a terápiás jel egy bizonyos ritmust követ, hogy kommunikáljon a test idegeivel. Ez a speciális jel segít a kapillárisok kitágulásában és enyhe rezgésében, elősegítve a helyi véráramlást, és lehetővé teszi, hogy elegendő tápanyag juthasson el a test olyan területeire, amelyek távol vannak a keringési rendszer központjától. Az impulzusok teljesen biztonságosak, ugyanazt a hullámhosszt használják, mint amit mindennap az AM és FM rádióhullámokban használunk.

6. Mit fogsz érezni Bemer terápia közben?

Valószínűleg nem fogsz semmit érezni a Bemer terápia során. A Bemer matrac által létrehozott pulzálás rendkívül alacsony frekvenciájú. Azonban néhány ember, aki részt vett Bemer terápián, enyhe testérzeteket tapasztalhat, például a lábak, a kezek és a lábfejek melegedését. Ez érthető, mivel a Bemer akár 30%-kal is javíthatja a mikrokeringést bármely ember esetében.

Mivel a Bemer javítja a mikrokeringést a testben, ami számos előnyt nyújt a felépülés, a fizikai állapot és a vitalitás terén. Amikor a vér simán áramlik, az oxigén és a tápanyagok hatékonyabban jutnak el a szervekhez és a szövetekhez, míg a salakanyagok könnyebben távoznak. Ez segíthet az energiaszint növelésében, a test gyógyító képességének támogatásában és az egészség fokozásában.

A leggyakoribb tapasztalt reakciók a Bemer terápia után a relaxáció, az energiaszint növekedése, a stressz csökkenése, jobb alvás és kevesebb fájdalom.

7. Milyen gyakran kell használnom a Bemer terápiát?

A Bemert naponta kétszer 8 perces kezelésre érdemes használni.

A Bemer matrac impulzusokat ad, amelyek növelik a kis vérerek keringését, amelyek a keringési rendszerünk háromnegyedét teszik ki. Ez a vérkeringés növekedés jobban szállít oxigént, vörös és fehér vérsejteket, valamint tápanyagokat a sejtekhez, és javítja a sejtekből származó hulladékok eltávolítását, így javítva a sejtek működését.

A Bemer hatása a vérkeringésre akár 24 órán keresztül is fennmaradhat. Egy vagy két kezelés már hasznos lehet a legtöbb ember számára, de minél több kezelést veszel igénybe, annál nagyobb lesz az előny.

Azoknak akik rendszeresen sportolnak, ajánlott a kezelés az edzés előtti napon és az edzés napján, mivel ez segíthet a teljesítményben és a regenerációban. A hosszú távú keringési támogatáshoz ideális, ha naponta kétszer alkalmazod a Bemer terápiát.

Mi az a Bemer terápia?

A Bemer terápia egy fizikai érterápia, ami támogatja a legkisebb erek mikrokeringését nem invazív módon. Javítja a sejtek tápanyag-és oxigénellátását, ezáltal hozzájárul a fájdalommentes, egészséges életminőséghez.

Mit jelent a Bemer?

A BEMER a Bio-Elektro-Mágneses-Energetikus-Szabályozás rövidítése.

Mi az a bemer matrac?

A Bemer technológia eszközei teljes test matracot használnak. A matracot egy vezérlőkészülékkel működtetik, amely lehetővé teszi a kezelési programok beállítását és a kezelés intenzitásának szabályozását.
A Bemer matrac hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez, az alvás javulásához, a koncentráció javulásához és a fájdalom csökkentéséhez.

Átverés a Bemer terápia?

A Bemer technológiát több mint 15 éve használják Európában, és most már az FDA (amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) által is jóváhagyott I. osztályú orvostechnikai eszközként szerepel valamint MDC besorolással is rendelkezik.

Forrás:

http://patients.sonoran.edu/treatment/bemer-therapy/

https://www.urbanfloat.com/bemer-therapy

https://drrachelhall.com/services/pemf-bemer/

https://www.fthuntmassageandspa.com/bemer-pemf-bio-electromagnetic-therapy